26 юни 2017 г.

Чеснови франзели с подправки

     
  Вече си имаме прясно приготвено песто от босилек, следователно трябва да си приготвим чеснови багети / франзели с подправки. Не че не правим зимата, защото песто има винаги във фризера, пък и да няма, достатъчни са връзка магданоз, или босилек да пасираме и естествено франзели/багети да купим. Мързелива работа, но   са наистина много ароматни - на подправки и масло и могат да изпият поне чаша вино,  а вечерята да остане. Приятелка в групата ни във ФБ сподели, че ги приготвя и замразява, после както са замразени поставя да пече, но аз още не съм пекла от моите замразени. Когато изпека от тях, ще допълня тук. Девойчето ми скоро се похвали, че хапвали  "чеснови багети" в приятел, купени от  една от търговските вериги и били страхотни. Малко се замисли, като и казах, че веднага ще направя, но остана много приятно изненадана от резултата - явно е забравила, че и преди е хапвала и такива. И не пропусна веднага да се похвали на тайфата :nyam:  А аз не вярвах, че ще пиша публикация за тях, но се оказа и други желаещи имаше за начина им на правене, та ей ги на :girl_in_love:  душички меки. 

Необходими са: 
багети, или франзели 
масло
Ако нямате готово песто, или това ароматно масло, което е много удобно да си го има всяко домакинство в хладилника, може просто да смелите връзка магданоз, или босилек, да смесите с меко масло, пасирана скилидка чесън и сол. 
 Приготвянето е повече от елементарно :ok:  но първо се започва от фурната - включва се на 220* да загрява.

* Франзелите/багетите се нарязват напречно, или леко по диагонал, но не до края. 
* В прорезите се слага по тънък резен масло и размазва :nyam:  лъжица песто. Или просто се намазва със смесеното масло с подправки. 
* Завиват се в лист алуминиево фолио и поставят в загрятата вече фурна за 4 до 7 мин. 
  

 * Изваждат се, развиват :) и ето ги пухкавите топли, ухаещи на масло, чесън и подправки филийки. Понякога слагам парченца топящ се кашкавал/сирене в резените веднага, след като ги изкарам от фурната и развия. Така той не се запича, но се разтопява между отделните филийки.  


6 коментара:

  1. Пепи,
    правила съм подобни франзели.Обикновено в прорезите слагам различни продукти според това, с което разполагам.Понякога слагам също и кисела краставичка, нарязани тънки филийки шунка, парче домат.Чудесни стават и много бързо и лесно се приготвят.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ааа, онези пълнени те са много работи направо са си за наяждане, Ели :) тях обикновено ги правя за закуска която да не издържа до късния обяд. Истина е че всяка са много вкусни. Поздрави на теб!

      Изтриване
  2. Както съм гладнаааа, дай насам, че обяда е след 40 минути:((

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахх, Веси, твоя след 40, моя след час и 40 :) грабвай една!

      Изтриване
  3. Разкошни нови рецепти и летни предложения, Пепи,
    а днес и честит да бъде твоят имен ден - Прегръдка за теб
    с пожелания за здраве, късмет и успехи, много радост и щастие!


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Диди! Хубаво лято на теб да е!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...